Het werk van fotograaf Ger Dekkers kenmerkt zich door pure beelden en een scherp oog voor detail in het landschap. Door zijn abstracte interpretatie brengt Ger Dekkers met zijn foto’s van het gekantelde landschap een balans in vorm en contravorm.
Zijn werkterrein is veelal het “nieuwe land”; polders, Deltawerken, Flevoland, alles onder invloed van jaargetijden, weersinvloeden, gewassen en zijn eigen stemmingen. Het werk van Ger Dekkers heeft een panoramisch karakter. Dat karakter komt, naast de ruimtelijke sfeer in de opnames op zich, voort uit de nadrukkelijke aanwezigheid van de horizon. Die horizon kan horizontaal in beeld zijn, maar ook gedraaid, in allerlei gradaties. Ook varieert hij van zeer laag tot zeer hoog.
Wanneer je naar de gekantelde landschappen kijkt en je weet dat vliegen een passie is van Ger dan zie je de oorsprong van de schuine horizon voor je. De wijze van het op deze manier “met beide benen op de grond” vastleggen van het beeld is bijna synoniem voor Ger Dekkers.

Wie de foto’s van ger dekkers heeft gezien en door polders of langs dijken gaat, is de klos, omdat je deze landschappen nu waardeert op wel of niet typisch Ger Dekkers.
Ger Dekkers had sinds 1972 solotentoonstellingen in o.m. Rijksmuseum Kröller-Müller. Vanaf 1969 nam hij deel aan groepstentoonstellingen in o.m. het Stedelijk Museum. Het werk van Ger dekkers, dat in 1976 werd bekroond met de prijs van de stad Amsterdam en in 1990 met de Overstichtsprijs, is opgenomen in zeer vele openbare collecties.

 

Kunstenaar: GER DEKKERS
Titel: Landscape 1
Jaar: 1983
Afmeting: 80 x 80 cm
Categorie: Fotografie
Materiaal: