Helena Christensen (Kopenhagen, 25 december 1968) is een wereldwijd topmodel . Haar vader is Deens, haar moeder is Peruviaans. Ze werd vooral bekend als model voor H&M-campagnes en ex-vriendin van INXS-frontman, Michael Hutchence. De enige aspiraties die Helena als 18-jarige had was als fotografe. Op school concentreerde ze zich op wis- en natuurkunde. In haar vrije tijd werkte Helena als model. Ze werd dat jaar, in 1986, Miss Denemarken. Haar portfolio belandde op het bureau van Marilyn Gauthier, het hoofd van het gerenommeerde modellenbureau Marilyn Agency in Parijs. Eén van haar eerste opdrachten was een samenwerking met de bekende modefotograaf Friedeman Hauss op 8 juni 1989. Het bleek haar grote doorbraak, want in 1990 werd ze door zanger Chris Isaak gevraagd om te figureren in zijn clip “Wicked Game”. Sinds 1999 bouwde ze dan ook haar megacarrière af. Ze legde zich toe op fotografie, haar eerste liefde, en werd creatief directeur van het hippe, trendy blad ’Nylon’.
Sinds 30 april 2005 is Helena de co-eigenares van de trendy boetiek ’Butik’ in West Village, New York. Er wordt oa. kledij, meubilair, schoeisel, juwelen en parfum verkocht. Vanaf 15 september 2006 kunt u haar op het grote doek bewonderen als ’Andrea’, de protagonist uit Christoffer Boe’s film ’Allegro’.
De exposities van haar foto’s reizen nu de wereld over en zijn inmiddels ook aangekocht door het Moma in Los Angeles, Moma New Orleans, Modern Artmuseum Tokio e.v.a. Haar werk zal tevens aanwezig zijn bij de Oscar uitreiking 2007.

Sluit Menu
Terug