Kunstenaar Rob Scholte is geboren op 1 Juni 1958. Hij doorliep van 1977 tot 1982 de Rietveld Academie te Amsterdam. Verbleef achtereenvolgens in Amsterdam, Brussel en op Tenerife.

Rob Scholte is een van de bekendste levende Nederlandse kunstenaars. Zijn werk doet stof opwaaien. Hij gebruikt regelmatig bestaande afbeeldingen als uitgangspunt.Buiten het feit dat wij hem een geniale kunstenaar vinden is het ook nog eens een aardige vent.

Via deelname aan de Documenta in Kassel(1987) en de vertegenwoordiging van Nederland van Nederland aan de Biennale van Venetie(1990) kreeg hij internationale bekendheid.

Zijn omvangrijkste project realiseerde hij in Nagasaki, Japan. Aldaar is een Nederlandse stad gebouwd van Replica’s, waaronder Paleis Huis ten Bosch. Met hulp van Simon Levie, oud-directeur van het Rijksmuseum zocht het exploiterende bedrijf een hedendaags Nederlands kunstenaar om een schildering in de Oranjezaal te maken. Zijn werken bevinden zich wereldwijd in zowel musea als particuliere collecties.

Sluit Menu
Terug